Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

ΛΙΜΝΗ ΜΠΕΛΕΤΣΙ - ΠΑΡΝΗΘΕΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ

Η λίμνη Μπελέτσι βρίσκεται στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας, ΝΔ της κορυφής Μπελέτσι, σε υψόμετρο 600m περίπου. Έχει διαστάσεις περίπου 100x50m και βάθος 5-6m. Σχηματίσθηκε δε μετά τη διάνοιξη του δασικού δρόμου που συνδέει τον Άγιο Μερκούριο με τα Κιούρκα.


Η προσέγγιση της λίμνης είναι μία εύκολη υπόθεση αφού μπορεί να γίνει με αυτοκίνητο, δίχως να χρειαστεί να πεζοπορήσει κανείς προς αυτή. Γύρω από τη λίμνη υπάρχουνε παγκάκια, ξύλινα γεφυράκια και παιδική χαρά, ενώ η ηρεμία που αποδίδει το τοπίο στον επισκέπτη είναι μοναδική.
Για να προσεγγίσουμε τη λίμνη Μπελέτσι από την Αθήνα ακολουθούμε αρχικά τη λεωφόρο Τατοίου, με κατεύθυνση τη Βαρυμπόμπη. Προσπερνάμε το αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας και τον Ιππικό Όμιλο Τατοίου και φτάνουμε στο σημείο όπου η λεωφόρος Τατοίου τέμνεται με τη λεωφόρο Ερυθραίας (είναι η λεωφόρος που έρχεται από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας). Εδώ βρίσκεται και το κτήμα Πεντελικόν. Στο σημείο αυτό μηδενίζουμε το χιλιομετρητή του αυτοκινήτου μας. Συνεχίζουμε ευθεία επί του ασφαλτόδρομου που οδηγεί στον Άγιο Μερκούριο για τα επόμενα 12100m περίπου, μέσα από μία πραγματικά μαγευτική και όμορφη διαδρομή. ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Δεν πετάμε τσιγάρα ούτε σκουπίδια έξω από το αυτοκίνητο.
Στα 12100m περίπου από εκεί που μηδενίσαμε το χιλιομετρητή στρίβουμε δεξιά σε ασφάλτινο δρόμο. Στο σημείο αυτό υπάρχει σιδερένια πινακίδα που αναγράφει προς Ιερά Μονή Βαϊοφόρου, ξύλινη πινακίδα αναρτημένη σε μεγάλο μαυρόπευκο που αναγράφει Αγία Τριάδα, ενώ ευθεία μπροστά υπάρχει σιδερένια πινακίδα που μας πληροφορεί ότι εισερχόμαστε στη Μαλακάσα, καθώς και ένας ξύλινος οικίσκος.
Πλέον είμαστε επί της οδού Αγίου Μερκουρίου και εισερχόμαστε εντός του οικισμού Ιπποκράτειος Πολιτεία. Προσπερνάμε την οδό Μαραθώνος την οποία συναντάμε στο δεξί μας χέρι, όπως επίσης και την οδό Ευκλείδου την οποία συναντάμε στο αριστερό μας χέρι. Συνεχίζοντας ευθεία φτάνουμε σε διασταύρωση των οδών Αγίου Μερκουρίου και Αριστοτέλους. Στρίβουμε αριστερά επί της οδού Αριστοτέλους και αμέσως μετά (50m περίπου) στρίβουμε δεξιά επί της οδού Δημοκρίτου. Συναντάμε την οδό Ηρακλείτου και στρίβουμε αριστερά επί αυτής. Η πρώτη οδός που συναντάμε κινούμενοι πλέον επί της οδού Ηρακλείτου είναι η οδός Ασκληπιού. Στρίβουμε δεξιά στην οδό Ασκληπιού και συνεχίζοντας ευθεία συναντάμε τη λίμνη Μπελέτσι, ένα απαστράπτον Παρνήθειο Διαμάντι...

Σε οποιαδήποτε απόδρασή μας δεν ξεχνάμε ένα βασικό κανόνα!!! Σεβόμαστε τη φύση και την προστατεύουμε. Δεν αφήνουμε πίσω μας σκουπίδια και δεν ανάβουμε για οποιονδήποτε λόγο φωτιά. Μία πλαστική σακούλα στην οποία θα πετάξουμε τα σκουπίδια μας και θα τα πάρουμε μαζί μας δεν αποτελεί βάρος.
Σεβόμαστε τους υπόλοιπους δραπέτες και δε συμπεριφερόμαστε σαν να μας ανήκει η περιοχή.


ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΤΣΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ..............

Δεν υπάρχουν σχόλια: